De fem hjältarna från Earhart! Kapitel 2

 Kapitel 2 Den tredje!

När Mike och Mimas ätit frukost började de vandra till Berg Staden Hyperion. Nu när Mike kunde se Mimas ansikte ordentligt i solljuset från den varma stjärnan mitt på himlen

märkte Mike att Mimas ansikte hade små skärsår överallt förutom runt ögonen. Mimas läpp hade också sår. 

- Vad har hänt med dig? frågade Mike. Ditt ansikte är ju typ fullt av ärr.

- Jag har varit med om lite attacker, suckade Mimas. Jag flydde med Deimos.

När de hade vandrat tills de kom fram till en stor ek och en liten sjö sa Mike:

- Ska vi stanna och vila. 

- Gärna, svarade Mimas. De satte sig ner och började prata om vilka de andra 3 skulle vara. Mike ville ha en snygg tjej som kunde mycket magi och Mimas ville ha någon snabb och typ någon som var en ninja och en annan som var en modig stark person.

- Vad gör ni för något, sa en mörk röst från trädet bakom dem. En man i Callistos kappa hoppade ner från trädet och Mike och Mimas drog sina vapen Mike drog ett svärd av brons han tagit från en full gubbe som var och raggade på en bar. Mimas bad Deimos flyga och gömma sig i träden medan han själv drog fram en dolk som såg ut att vara av drakfjäll och draktand också kanske drakben. Lite senare började Mimas träna Deimos eftersom Deimos snart är i växtperioden. Mike gjorde rent sitt svärd från blod medan Deimos försökte göra upp en eld. När Mike var färdig och Deimos hade fått fräs på elden så mycket så att man kunde grilla korv. De somnade vid elden och nästa morgon började de gå och var snart framme vid målet staden Hyperion.



- Vad fridfullt det är här, flinade Mike. Mike och Mimas gick mot ett värdshus som såg ut att vara femhundra gånger bättre än det förra. Nu var de äntligen här.

- En host jag menar två glas vatten, sa Mimas.

- Japp, sa den icke smutsiga bartendern.

- Hoppas att ingen som gillar Callistos klan för vi är två av de fem hjältarna som ska stoppa Callisto, ropade Mike till alla andra inne på baren.

En skugga i svart kappa reste sig och mumlade något åt två andra silhuetter i kappor.

Någon sprang in i Mike och knuffade Mimas och började sen tyst säga åt dem att gå ut. Det var en tjej med svart och lila hår och ganska snygg tyckte Mike. Mimas var tyst.

- Är ni dumma i huvudet nu vet Callisto att vi är här, sa den panikslagna tjejen.

- Ni stannar där ni är! ropade Callisto som hade tagit av sig huvan och visade sitt ärrade bleka ansikte. Bakom Callisto stod ungefär femton andra från klanen den svarta kappan.  Ni kommer ångra att ni ens föddes. Callisto höjde armarna i en axel ryckande gest och alla andra i kappor började springa och dra sina vapen några hade dolkar och svärd i mörkaste metall. Mike började springa mot dem med sitt dragna svärd i koppar…


Mikes svärd i koppar!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag är Olle!

Kapitel 1 De fem hjältarna från Earhart!

Kapitel 4 De fem hjältarna från Earhart!